Zondagsgevoel - Leeslicht
Op Leeslicht.com vind je gezellige voeding voor de geest. Verhalen, lang en kort, fictief en non-fictief. Reisreportages en -foto's en illustraties.
verhalen, illustraties, lezen, fictie, essay, reisverhalen
702
post-template-default,single,single-post,postid-702,single-format-standard,bridge-core-3.1.6,sfsi_actvite_theme_default,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-920

Zondagsgevoel


Het is stil. Ik open één oog. Een zonnestraal gluurt tussen de gordijnen door. Het huis vult zich met de geur van warm brood.
Met die van verse koffie. De krant van gisteren knispert tussen jouw vingers. Ik vraag je wat het antwoord op vier horizontaal is.
De zon trekt een lange streep over de vloer. De koffiekopjes worden verwisseld voor glazen wijn. Je vertelt wat je hebt gelezen. Ik zet muziek op.
Jij snijdt, ik bak. De kamer vult zich met de geur van stoofpot. Meer wijn. Koffie en cognac.
Ik hang tegen je warmte. We zwijgen.

Gepost op Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen facebookpagina op 20 februari 2019 en uitgeroepen tot een van de beste vijf van die week.