Alle kleuren van de nacht - Leeslicht
Op Leeslicht.com vind je gezellige voeding voor de geest. Verhalen, lang en kort, fictief en non-fictief. Reisreportages en -foto's en illustraties.
verhalen, illustraties, lezen, fictie, essay, reisverhalen
1007
page-template-default,page,page-id-1007,bridge-core-3.2.0,sfsi_actvite_theme_default,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-30.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-920
Omslag alle kleuren van de nacht

Alle kleuren van de nacht

Debuutroman Sanne Helbers, Ambo|Anthos uitgevers

Helena vindt het leven lastig. Of in ieder geval om het zo te leven dat ze geen leegte voelt. De sleur van werk maakt haar onrustig en haar vriend Taco begrijpt haar niet. Ze worstelt bovendien met een aanhoudende depressie die van tijd tot tijd de kop opsteekt. Online ontmoet ze Raavi, een fotograaf uit India, en er ontstaat een intensief contact. Rigoureus besluit ze naar Azië af te reizen. Haar eerste bestemming is Mumbai, om Raavi te ontmoeten. Wanneer Raavi een jonge vrouw blijkt te zijn, is Helena’s verwarring groot. Ze trekken een aantal dagen met elkaar op en Helena realiseert zich dat ze ook voor een vrouw intense, hevige liefde kan voelen. Maar Raavi’s seksuele identiteit vormt een bedreiging voor haar eigen veiligheid en die van haar dierbaren. Helena moet een keuze maken tussen twee levens en twee continenten, vechtend tegen de leegte en de absurditeit van het bestaan.

 

Bekijk onderaan deze pagina de boekpresentatie van Alle kleuren van de nacht op 14 juni 2021 bij Theater de Veste.

Alle kleuren van de nacht is een invoelend, wervelend verhaal over hoe te leven, keuzes te maken en gelukkig te zijn.

Elfie Tromp

Alle kleuren van de nacht is een broeierige reis door het hedendaagse, complexe India. Hoofdpersoon Helena verwerkt daar niet alleen een cultuurshock, maar ook de pijnlijke herinneringen en gekmakende onrust die ze met zich meedraagt. Sanne Helbers schreef een vlotte, maar beladen roman over liefde, lust en zingeving, waarin alle Eat Pray Love-clichés over India worden uitgedaagd.

Haroon Ali

Alle kleuren van de nacht in de media

Officiële boeklancering in Theater de Veste

In Alle kleuren van de nacht (2021), het debuut van de Nederlandse Sanne Helbers, gaat de jonge Helena op zoek naar zingeving in India, een gegeven dat al heel wat romans heeft opgeleverd, maar Helbers geeft er een verrassende draai aan. `{`...`}` Een liefdesverhaal met de nodige verdieping.

Theo Urlings, Financieel Dagblad

Goed geschreven, psychologisch interessante roman over liefde, lust en zingeving.

Alice Grob, recensent NBD Biblion

Voor lezers van Elizabeth Gilbert, maar dan met een lekker rauw randje.

JAN Magazine

Een verhaal vol verlangen (naar) liefde, lust, de zin van het leven, het leven zelf. Prachtig geschreven in korte vlot lezende hoofdstukken.

Margreet de Vries, hebban.nl