Het leven beneden - Leeslicht
Op Leeslicht.com vind je gezellige voeding voor de geest. Verhalen, lang en kort, fictief en non-fictief. Reisreportages en -foto's en illustraties.
verhalen, illustraties, lezen, fictie, essay, reisverhalen
886
post-template-default,single,single-post,postid-886,single-format-standard,bridge-core-3.1.6,sfsi_actvite_theme_default,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-920

Het leven beneden


Een bij zoemt rond mijn haar dat naar shampoo geurt. Hij merkt de vergissing en vliegt door. Tweehonderd meter lager merkt niemand iets. Natuur op grote hoogte op dit dakterras tussen stads beton.
Zij is er weer. Haar ogen achter donkere brillenglazen. Welk verhaal verbergen die? Ze ziet eruit als iemand met een vol, rijk leven in een pand uit 1910.
Bezoekers druppelen weg terwijl de zon de hemel roze kleurt. Ze zet de zonnebril af en legt hem op de balustrade waar ze tegenaan leunt. Droevig kijkt ze me aan.
Dan klimt ze op de balustrade en springt.