Debuteren - Leeslicht
Op Leeslicht.com vind je gezellige voeding voor de geest. Verhalen, lang en kort, fictief en non-fictief. Reisreportages en -foto's en illustraties.
verhalen, illustraties, lezen, fictie, essay, reisverhalen
1136
post-template-default,single,single-post,postid-1136,single-format-standard,bridge-core-3.1.8,sfsi_actvite_theme_default,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-30.5.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-920

Debuteren


In mijn hoofd gaat het alle kanten uit, fysiek kan ik nergens heen. Het trekt aan de ene kant, duwt aan de andere zijde. Mentaal en fysiek balanceren op twee uitersten rondom het nulpunt. De discrepantie tussen bewegen en stilstaan.
Heen en weer, op en neer, afwachten en gáán.
Wachtend op het moment dat de sterren gunstig staan uitgelijnd. Of tot ik implodeer in een zwart gat, dan wel uit elkaar spat in miljoenen kleine vonkjes potentie, die ooit iets hadden kunnen worden. Ligt er maar net aan waar de balans naar doorslaat.

Deze week is het precies een jaar geleden dat mijn debuutroman Alle kleuren van de nacht uitkwam (15 juni 2021, Ambo Anthos uitgevers). Dit ultrakorte verhaal schreef ik in de aanloop naar het verschijnen ervan.