De Tweede Sekse - Leeslicht
Op Leeslicht.com vind je gezellige voeding voor de geest. Verhalen, lang en kort, fictief en non-fictief. Reisreportages en -foto's en illustraties.
verhalen, illustraties, lezen, fictie, essay, reisverhalen
1143
post-template-default,single,single-post,postid-1143,single-format-standard,bridge-core-3.1.8,sfsi_actvite_theme_default,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-30.5.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-920

De Tweede Sekse


Ik heb mijn lichaam uitgeleend aan een ander mens.
Ze zeggen dat het een wonder is, zo’n lichaam dat groeit in het andere.
Nemen ze daarin mee dat mijn leven op pauze staat?
Dat ze, door hun visie te verkondigen, mij verstommen?
Zij dragen slechts het rooskleurige beeld. Ik moet de last dragen: het gewicht van ongemak, onwetendheid en opgelegde oordelen. Die van hen, en die van mijzelf.

Ik kijk rond, de trein is afgeladen. Niemand staat op.
Hier valt geen ruimte op te eisen.
En ik denk aan Simone de Beauvoir.