De laatste dans - Leeslicht
Op Leeslicht.com vind je gezellige voeding voor de geest. Verhalen, lang en kort, fictief en non-fictief. Reisreportages en -foto's en illustraties.
verhalen, illustraties, lezen, fictie, essay, reisverhalen
858
post-template-default,single,single-post,postid-858,single-format-standard,bridge-core-3.1.6,sfsi_actvite_theme_default,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-920

De laatste dans

De schoonmaakazijn en het kleurenwasmiddel dansen de Weense wals op de bovenkant van de wasmachine terwijl deze zijn centrifugeerronde inzet.
Ik kijk naar de laatste dans van de wasbenodigdheden en wacht tot de machine klaar is. Het wasgoed hang ik op.
Het huis is opgeruimd. Alle banaliteiten van dit pijnlijk gewone leven zijn afgedaan. In mijn hoofd is het oorlog.
Het is tijd voor mijn laatste dans.
Het touw aan de balk op de overloop hangt stil boven de stoel die ik eronder heb gezet. Ik klim erop, hang het touw om mijn nek en spring.